Behandeling lipolysis

Met kleine naaldjes wordt de werkzame stof direct onder de huid in het vetweefsel ingebracht. De vetceloplossende werking treedt meteen in en houdt nog enkele weken aan. Het resultaat wordt pas zichtbaar na 6 tot 8 weken en wordt na iedere behandeling duidelijker.

Het losgekomen en afgebroken vet wordt via de ontlasting en urine op een natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd. De huid slinkt met het vet mee.

Afhankelijk van de plaats en de dikte van het vetweefsel zijn meestal 3 tot 5 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. U wordt aangeraden om tijdens de kuur een caloriearm dieet te volgen. Als de vetlaag te groot en te stevig is, adviseren we u om eerst af te vallen.

Om nog onbekende redenen slaat de behandeling bij 5-8% van de mensen niet of nauwelijks aan. Dit wordt al duidelijk na de eerste behandeling. In dat geval wordt de behandeling vanzelfsprekend stopgezet.

Product

De werkzame stof bij lipolysis is Phosphatidylcholine (PPTC). dit is een vetcelwandoplossend enzym, gewonnen uit sojabone. PPTC is een stof dat door de natuur gemaakt wordt voor zijn vetceloplossend vermogen in planten, dieren en mensen. De stof wordt al jaren in ziekenhuizen gebruikt om cholesterol te verlagen en vetembolien op te lossen in bloed. In ongezuiverde vorm is PPTC beter bekend onder de naam lecithine en wordt het in voedingsmiddelen gebruikt (o.a. chocoladerepen).

Zijn er bijwerkingen?

Injectie-lipolysis is een veilige behandeling. Wel onstaat bij de meeste patiënten enige roodheid, een lichte zwelling en een beurs gevoel op het behandelde gebied. Dit verdwijnt binnen enkele dagen. In een enkel geval komen kleine bloeduitstortingen voor, die binnen een week weer verdwijnen. De gevoeligheid bij aanraking verdwijnt na enkele weken.

Hoewel lipolysis al jaren wereldwijd op grote schaal wordt toegepast, zijn er geen lange termijn bijwerkingen bekend. De behandeld artsen zijn veelal zijn aangesloten bij het internationale dokters netwerk voor injectie lipolysis. waar kennis en ervaring over deze methode regelmatig wordt uitgewisseld. Ook dr Baggelaar is lid van dit netwerk en is getraind en gecertificeerd op de juiste dosering en behandeltechniek.

Wanneer is lipolyse niet geschikt?

  • allergie voor de gebruikte stoffen (komt zelden voor)
  • Bij niet goed geregelde suikerziekte of schildklierziekte, ernstige lever- of nierziekte
  • Bij zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode

Lipolysis is geen alternatieve methode om in lichaamsgewicht af te vallen, maar is bedoeld om lokaal onderhuids vet op te lossen op moeilijke bereikbare plekken.

Lipolysis is een methode voor huidplooidiktes tot maximaal 3 cm. Bij ikkere huidplooien zijn andere methodes beter geschikt ( Liposculpture/liposuctie). Verstandig is om tijdens en na de behandeling calorie inname te matigen.