Plaatselijk afvallen: de eerste keer

De proefbehandeling

Wie A zegt, moet ook B zeggen, dus met frisse moed en een vleugje opwinding meld ik me voor de proefbehandeling bij Skin Studio. Het is er pittig roze, wit, fris en strak; de eerste indruk is goed.
Ik word vriendelijk begroet door Anouk die mij zo zal behandelen. Of ik een kopje koffie wil? Ja lekker. Ik ga aan tafel zitten tegenover een donkerharige, goedverzorgde vrouw. In mijn ogen type petite, maar daar denkt ze zelf anders over. Ineke blijkt al een aantal keer een behandeling voor plaatselijk afvallen te hebben gehad. Ik bekijk haar nog eens goed en vraag me af waar zij haar dikke delen heeft verstopt. ‘Echt’, zegt ze, ‘ik heb een fors achterwerk, je ziet het alleen niet meteen.’ Ik vraag haar waarom ze voor V.I.P. Transion heeft gekozen. Dat is de methode die ze bij Skin Studio gebruiken. Ineke vertelt dat ze al jarenlang veel in de sportschool traint, vroeger was ze zelfs een PRO, maar dat ze haar billen nooit strak heeft gekregen. Met de V.I.P. krijgt ze wel het door haar gewenste resultaat. Dat geeft de burger moed. Anouk vraagt me of ik er klaar voor ben. Ja hoor, ik heb er wel zin in.

Meten en trillen

Ik mag mijn broek uitdoen en neem mijn sokken ook meteen mee. Staat zo duf met sokken aan op een behandelstoel. Anouk meet mijn benen op boven de knie en op het dikste punt bij mijn dijen. Ik kan hier wel noemen wat de getallen zijn maar ga er maar van uit dat ik hier niet voor niets lig. Naast me staat het apparaat dat er zeer professioneel uit ziet. Wat kan ik verwachten? Geen idee. Anouk beplakt mijn benen op bepaalde punten met een soort ‘lapjes’ waar ze draden aan vast klikt. Die draden lopen naar het apparaat. Ze zitten stevig vast door de elastisch banden die om mijn benen gaan. Ik heb er wel eens charmanter bij gelegen maar ja, ik lig hier niet voor de show. Anouk zegt dat ze gaat beginnen en ik voel een soort  trilling en schokjes door mijn spieren gaan. Het voelt gek, een beetje spannend maar  het doet geen pijn. Je kunt je het gevoel met geen mogelijkheid van tevoren voorstellen. Anouk vraagt na een paar minuten of het ‘toerental’ omhoog kan. Ik zit nu op 40 en vanaf 70 gaat het apparaat optimaal werken. Ik vraag Anouk wat er nu precies gebeurt. ‘Via de draadjes loopt stroom naar de napjes op je benen. Dit werkt direct op de spieren zodat die flink aan het werk worden gezet. Je kunt het vergelijken met een paar uur heel intensief sporten maar eigenlijk krijg je met geen enkele sportbeweging hetzelfde resultaat’, legt ze uit. Ik kan me er wel wat bij voorstellen. Ik voel dat mijn spieren telkens samen knijpen en dat er echt wat gebeurd.

De eerste keer

De intensiteit wordt nog een aantal keren opgeschroefd en rond de 65 vind ik het voor de eerste keer welletjes geweest. Eerst maar eens meten en vooral zien hoe mijn benen eruit zien. Per been is er bijna 2 cm af! Wauw, dat had ik niet gedacht. Ik merk dat mijn benen nog natrillen. ‘Dat klopt’, zegt Anouk. ‘Dit voel je nog wel een half uur tot een uur. Ik adviseer je ook om 2 uur geen vet en koolhydraten te eten. Die kunnen het resulaat beïnvloeden doordat je spieren flink aan het werk zijn geweest en ze wel wat vet en suiker ‘lusten’. Ok, ik zal me gedragen. Ik voel dat mijn benen een stuk gladder en strakker zijn. Ik vraag Anouk hoeveel behandelingen gebruikelijk zijn. Tien. Dus tien keer een uur bij Skin Studio op de stoel liggen met een muziekje erbij en een dekentje over. Ik maak meteen een afspraak voor de volgende keer.