Vlindermassage

Afgelopen week een cursus Vlindermassage gevolgd, echt helemaal super.
Geweldige cursus en door een zeer inspirerende cursusleider Mehdi Tajeddin. (Acupuncturist , Massagetherapeut en Docent)

Wat doet de vlindermassage?

Ik zal hieronder uitleggen wat een vlindermassage is, hoe ik het heb ervaren en wat het voor u zou kunnen betekenen.vlindermassage3 (1)De vlindermassage is gebaseerd op de Oosterse geneeswijze en gaat uit van mens als één totaal plaatje, dus de zogenaamde holistische ziens- en behandelwijze. Om het even heel zwart/wit te schetsen, vanuit de westerse cultuur behandeld men een klacht en wordt de mens erbij vaak vergeten. Vanuit de holistische/Oosterse zienswijze behandeld men de mens met een klacht en probeert men lichaam en geest te integreren.

De vlindermassage is een eenvoudige, zachte, subtiele en ontspannende massage van de rug die diep inwerkt op het centrale zenuwstelsel. Deze massage zorgt niet alleen voor een diepe ontspanning, maar herstelt ook het evenwicht in het lichaam en nodigt het lichaam uit blokkades en oude spanningen los te laten. Daardoor is het tevens een ideaal middel voor allerlei kwaaltjes.

Eenzelfde beweging, de vlinder, wordt eindeloos herhaald. De zachte aanraking en het herhalende karakter van de massage zorgen voor een diepe ontspanning.
Ons lichaam kent enkele belangrijke centra. Een van deze centra is de ruggenwervel. Hier komen alle zenuwbanen vanuit het gehele lichaam samen. Deze zenuwen regelen en besturen de verste uithoeken van ons lichaam. Het doel van deze massage is het prikkelen van deze banen. Deze prikkelingen dragen ertoe bij dat er in het lichaam een harmonisatie optreedt op lichamelijk gebied. Ook treedt een harmonisatie op tussen lichaam en geest. De massage stimuleert en herstelt de oorspronkelijke werking van de zenuwen.

Ook de blaasmeridiaan loopt over de ruggenwervels. Deze blaasmeridiaan is met haar 67 punten de langste en oppervlakkigst gelegen meridiaan. Via de rug maakt zij verbinding met alle organen. Zij voert de losgekomen spanningen/afvalstoffen af.
Deze massage creëert ontspanning, kan hardnekkige blokkades opheffen en werkt diep door in alle organen van het lichaam.

Pure ontspanning, zelfs voor mij, iemand al meer dan 20 jaar masseert en massage cursussen volgt en dus alert is op wat er tijdens de massage gebeurd en met name hòe hij wordt uitgevoerd.
Door de warme, zachte vlindermassage, die aanvoelt als een continue streling van warmte en geborgenheid is het bijna onmogelijk om niet ontspannen te raken en je over te geven aan de totale rust die over je gehele lichaam komt. En het is dan ook best lastig om na 30 minuten van totale overgave, weer even “bij de les” te komen.

Wat doet vlindermassage:

Geeft rust, veiligheid en geborgenheid
Vermindert stress, spierspanning en verlicht pijn
Maakt gewrichten soepeler
Bevordert herstel
Leert spanning in het lichaam te herkennen
Leert eigen lichaam beter kennen zodat je er meer van kunt genieten

Interesse om dit ook eens te ondergaan? Kijk dan op www.skinstudiocomplementair.nl/